Στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα είναι μια από τις μεγαλύτερες Θρησκευτικές εορτές των Ελλήνων. Η ευχή «Καλές γιορτές» είναι από τις πιο χαρακτηριστικές κατά τη περίοδο πριν και μετά τα Χριστούγεννα μέχρι του Αγίου Ιωάννη (13ήμερο).

Είναι γεγονός ότι για την αποτελεσματικότητα μίας πράξης μας πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για ένα χ χρονικό διάστημα, χωρίς περισπασμούς.

1. Διαβάζουν και γράφουν καλά

Στο επιστημονικό περιοδικό Personality and Social Psychology μπορεί κάποιος να βρει την έρευνα που ανέλυσε στοιχεία από 364.660 μαθητές λυκείου των ΗΠΑ. Αυτή η έρευνα αποδεικνύει ότι όσοι μαθητές είχαν λιγότερες δυσκολίες στην ανάγνωση και γραφή, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να βρουν καλή δουλειά στο μέλλον, λόγω του υψηλότερου μορφωτικού επιπέδου και να αποκτήσουν υψηλότερο εισόδημα.

Η πιστοποίηση για την εκμάθηση αγγλικών είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για το βιογραφικό των μαθητών, αλλά και για την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Η ουσία βρίσκεται στην επιλογή της πιστοποίησης που θα ανοίξει τους μελλοντικούς ορίζοντες των παιδιών! Παρακάτω παραθέτουμε μερικές πληροφορίες για την διεθνούς φήμης πιστοποίηση IELTS:

Είναι γεγονός ότι οι ασκήσεις των Μαθηματικών διευρύνουν τη φαντασία και μέσω της δημιουργικής διαδικασίας επίλυσης, ο μαθητής αναπτύσσει ικανότητες στοχασμού, λήψης κρίσιμων αποφάσεων και ακονίζοντας το μυαλό του εφευρίσκει εναλλακτικούς τρόπους λύσης!

Οι καλοκαιρινές διακοπές αποτελούν τον κατάλληλο χρόνο για τους μαθητές να χαλαρώσουν και να περάσουν καλά. Ωστόσο από αρχές Σεπτεμβρίου είναι αρχή του νέου ακαδημαϊκού έτους… και είτε το παιδί σας επιστρέφει στο σχολείο είτε θα είναι η πρώτη του σχολική χρονιά, σε αυτό το άρθρο σας παραθέτουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να τα προετοιμαστείτε σωστά για τη νέα σχολική χρονιά!

Η Γεωμετρία αναπτύχθηκε εμπειρικά από τους Βαβυλωνίους και τους Αιγυπτίους. Συγκεκριμένα, μετά τις πλημμύρες του Νείλου, οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν την λεγόμενη εμπειρική γεωμετρία. Αυτή τους βοηθούσε στον υπολογισμό των ορίων των χωραφιών τους. Επίσης, οι Βαβυλώνιοι ανέπτυξαν τις αρχές τις τριγωνομετρίας και τον υπολογισμό του αριθμού π.